Tavaszi turnéja keretében dupla koncertet ad Zorán április 14-én a fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa); a népszerű énekes őszre duettlemezt tervez régi és új dalokkal.

 

 

"Évtizedek óta csinálok tavaszi és őszi turnékat magyarországi és külhoni városokban, a mostani tavaszi koncertsorozat keretében április 14-én délután és este is fellépek a Müpában, ahol legutóbb három évvel ezelőtt énekeltem" - mondta Zorán a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A turné a tervek szerint március 13-án Dunakesziben indul, és érinti Egert, Kaposvárt, Hódmezővásárhelyet, Győrszentivánt, Jászberényt, Szombathelyet, május 17-én pedig Székelyudvarhelyen lép fel Zorán és zenekara.

Az énekes elmondta, hogy nagyon régóta dolgozik együtt mostani csapatának tagjaival, az együttes magját a már az 1993-as unplugged-koncertjén is szereplő Sipeki Zoltán gitáros és Horváth Kornél ütőhangszeres adja. A tavaszi turnén és a Müpa-koncerten színpadon lesz még Lattmann Béla basszusgitáros, Gyenge Lajos dobos, a billentyűs hangszereken ezúttal Gátos Iván, szaxofonon és további fúvós hangszereken pedig Csányi István játszik, valamint Péter Barbara, Óvári Éva és Kabelács Rita vokálozik.

"Természetesen a mostani koncertműsorban is 95 százalékban Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalait adjuk elő, ahogyan az elmúlt 35 évben mindig. A tűz továbbra is megvan ebben az együttműködésünkben, amit az is mutat, hogy a legutóbbi, 2011-es stúdiólemezem címadó dala, a Kóló megrengette az Apám hitte trónját mint zárószám" - mondta a Kossuth- és Liszt-díjas előadóművész.

Zorán

A dupla április 14-i Müpa-koncert esti részére január közepén elfogytak a jegyek, a délutánira is már eladták a belépők több mint felét. "Mindig szoktam vendégeket hívni Aréna- és Müpa-koncertjeimre, most is lesznek, zenészek és mások is, de hogy kik, azt csak az utolsó pillanatban fogom eldönteni".

 

Az MTI kérdésére Zorán beszámolt arról, hogy őszre duettalbumot tervez kiadójával, a Universal Music-kel.

Zorán


"Ezen valószínűleg lesznek régebbi együttműködések, hiszen számos duettem volt az elmúlt évtizedekben a színpadon és a lemezeken, például Rúzsa Magdival, Palya Beával, Váczi Eszterrel, Presser Gáborral, Gerendás Péterrel vagy Kern Andrással. Nemcsak a régi anyagokat fogjuk használni, hanem új dalokat is ír Presser és Dusán" - válaszolta Zorán.

A Belgrádban született 70 éves énekes-gitáros a hatvanas évek óta jelen van a magyarországi zenészpályán. A Metro és a Taurus együttes korábbi tagja 1977 óta már több mint húsz szólólemezt adott ki.

Forrás: MTI

Olvassa el Zoránnal készült korábbi interjúnkat!

Címkék: Zorán, tavaszi, koncert, Kaposvár, Somogy, kultúra, kis szines