Két Somogy megyei magánszemély is szerepel az adóhatóság legfrissebb szégyenlistáján: a legtöbb pénzzel, 155 millió forinttal a marcali Csiszár László tartozik a megyéből az államnak. Ebből 1148 millió foirnt a büntetés. A siófoki Kolompár Rolandnak több mint 44 millió forint az adóssága.

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók legfrissebb listáját. E szerint összesen 24,3 milliárd forint adóval tartozik a NAV-nak a 150 legnagyobb, 2012 végén jogerőssé vált adótartozást felhalmozó cég és magánszemély.

A cégek között a mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglalkozó álló Sunflower-Agro Kft. a listavezető, mely alig másfél év alatt 1,57 milliárd forint tartozást halmozott fel. Ebből 754 millió a büntetés, illetve kamattartozás. A Napi Gazdaság információi szerint a budapesti székhelyű Sunflower-Agro Kft.-t 2010 novemberében, 500 ezer forint jegyzett tőkével alapította a regisztrált lakhely nélküli Tóth József, majd a szegedi Nagy Szabolcs után 2011 májusában a szabadkai Jonovic Ljubomirhoz került a cég. A bíróság 2012 márciusában rendelte el a társaság kényszer-végelszámolását, amely ellen tavaly decemberben kezdeményezett végrehajtást az észak-pesti adóigazgatóság. A legtöbb tartozást felhalmozó magánszemély Szigetvári István, aki a gyulai Bicere tanyán él. A férfi 817 millió forinttal – amiből 384 millió a megállapított jogkövetkezmény – tartozik az államnak.

Nézze meg a listát!

Forrás: NAV

Címkék: adólistán, 150 millió fölött, tartopzik, NAV, feketelista, nav, kis szines