Az ünnepekre való tekintettel az E.ON csoport úgy döntött, hogy 2012. december 20-tól 2013. január 7-ig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfelek esetén.

Az E.ON a nehéz gazdasági helyzet miatt az érintett családok helyzetének segítése céljából társadalmi felelőssége mentén a 60 napot meghaladó tartozás miatti kikapcsolások időszakos szüneteltetését rendeli el. Ezzel kíván a vállalat csoport hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony és szilveszter körüli ünnepi időszak a hátrányos helyzetű ügyfelei számára is békésen, energiával biztosítottan telhessen. Az önkéntes kikapcsolási felfüggesztés mindazon lakossági ügyfelek felé érvényes, akik az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel állnak szerződéses viszonyban, a moratórium más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.

Somogyban több száz ügyfelet érint a lehetőség. Az E.ON szolgáltatási területén, - 12 megyében - tavaly 45 ezer ügyfélnek volt 60 napnál régebbi gáz, míg 26 ezernek áram tartozása.  

Címkék: felfüggeszti, kikapcsolásokat, ünnepek, E.On, gáz, kis szines