Nézze meg Meggyes Csabát és a csoportos éneklést!

A Válogatás megpróbáltatásain 130 versenyző jutott túl sikeresen, ők azok, akik a Thália színházban is bizonyíthatnak a mentoroknak. A Tábor három kihívásból áll, amelyeken mind meg kell felelniük a versenyzőknek ahhoz, hogy eljussanak a Mentorok házába.

Az első kihívás a csoportos éneklés. Az énekesek öt-hatfős csoportokban adtak elő egy-egy slágert hat kiválasztott dal közül. A csapatok nem szólhattak bele, hogy milyen dalt kapnak, sőt abba sem, hogy kivel fognak együtt dolgozni. Néhány egyéni előadónak nehezére is esett a csapatmunka, Csobot Adél és Zámbó Krisztián is úgy érezte, hogy egy egyéni versenyben nagyon nehéz figyelni mások érdekeit is.

Olvassa el Csabáról korábbi cikkünket!

A Válogatáson kimagasló teljesítményt nyújtó énekesek ezúttal is sok boldog pillanatot okoztak a mentoroknak. A Fóris-Ferenczi testvérek, Meggyes Csaba, az azóta kispapából friss apukává vált Kiss Ernő Zsolt és Zámbó Krisztián is meggyőző teljesítményt nyújtottak a csoportos éneklés során.

Az első csalódást Arustei Andrea két csapattársa, Kátai Máté és Krisztián okozta a mentoroknak. Az ítészek szerint a két fiú elnyomta az egyébként kiváló képességekkel rendelkező Andit, ezért arra jutottak, hogy a lány csak szólóban folytathatja a versenyt, ha vállalja ezt az új kihívást.

A másik nagy csalódást Csobot Adél jelentette, aki a Válogatáson produkciójával mindenkit levett a lábáról most azonban az összes mentor egyetértett abban, hogy az erdélyi lány még a közelébe sem ért előző előadásának.

A Barna ikrek egy tőlük teljesen idegen stílusú dalt voltak kénytelenek előadni, ez pedig nagyon rányomta bélyegét az előadásra is. Sem hangilag, sem szövegben nem voltak jó helyen, így nem sok reményük maradt a versenyben maradásra.

A mentorok estére meghozták a döntésüket, amit közöltek is a versenyzőkkel. A 130 énekes közül csak százan kaphattak lehetőséget arra, hogy a Tábor második kihívásán is bizonyíthassanak. Három nagyon fájdalmas búcsú következett. A Kátai testvérek megtudták, hogy számukra biztosan véget ért a megmérettetés, Arustei Andi pedig úgy döntött, él a lehetőséggel és egyéni előadóként folytatja a versenyt. A Fóris-Ferenczi testvérekkel már az elején közölték a mentorok a rossz hírt, csak az egyikőjük jutott tovább. Johanna és Gábor egymás kezét szorítva várták a végső döntést a bíráktól, majd amikor Feró kimondta, hogy Gábor jutott tovább megölelték egymást és mindketten sírva fakadtak.

A Tábor következő napján nagy meglepetés várta az énekeseket, a második kihívás során ugyanis semmi szükségük nem volt az énekhangjukra. A legjobb 100 versenyzőnek egy koreográfiát kellett megtanulnia és később előadnia a mentorok előtt. Bár a versenyzők profi segítséget kaptak, hiszen az X-Faktor koreográfusai tanították be nekik a mozdulatokat mégis a legtöbben elvéreztek ebben a körben. Az embert próbáló nap végén a mentorok, akik nem voltak elragadtatva a látottaktól közölték a versenyzőkkel az üdítő hírt. Senki sem a tánctudása alapján fog bejutni a legjobb 50 produkció közé, hanem az összkép lesz az, ami alapján eldől, ki teljesítheti a harmadik kihívást.

A mentoroknak nehéz döntést kellett meghozniuk, hiszen itt már olyan énekesek kezét is el kellett engedniük, akik valóban jók, de mivel vannak náluk sokkal jobbak így nem juthattak tovább. A versenyzők négy csoportban álltak a színpadra, így várták, hogy végre kiderüljön, mi lesz a sorsuk. Már a beosztás sem volt véletlen, két csoport ugyanis bejutott a legjobb 50 közé, egy kiesett, a negyedik csoport pedig egy érdekes lehetőséget kapott. Mivel az idei X-Faktorban nem indult annyi csapat, ezért ebben a csoportban az egyéni előadóknak megadatott az a lehetőség, hogy saját maguk válasszanak csapattársakat és együtt folytassák a versenyt a Mentorok házába kerülésért. A meglepett versenyzők kis gondolkodás után egy hatalmas X-Faktor kiáltással nyilvánították ki döntésüket, így kialakult a legjobb 50 mezőnye.

Címkék: Meggyes Csaba, énekes, X-Faktor, kultúra, diák, Kaposvár, kis szines