Már a Béke angyala fogadja a siófoki kikötő hajóit, de a mólón sétáló turisták is megtekinthetik a város újonnan kiállított szobrát. Pjotr Sztronszkij orosz szobrászművész alkotását a keleti móló végén, három emelet magasságban helyezték el, és a Finnugor Népek VI. Világkongresszusának szeptember 5-i nyitónapján avatják fel.

békeangyal

(MTI Fotó: Varga György)

A tekintetével a vizet pásztázó szobor, összesen csaknem 100 tonnát nyom, ezért  talapzat a kivitelezését úgy végezték el, hogy minden biztos lábakon álljon. A szobor tartóoszlopa hajózási jelként is szolgál, ezért piros-fehér festést kapott.

A Béke Jóságos Angyala a Jótett Világa Jótékonysági Szervezet Nemzetközi Szövetségének, a Kultúra és Művészet Nemzetközi Akadémiájának valamint az Orosz Nyelvű Írók Nemzetközi Föderációjának közös ajándékaként került Siófokra. A béke angyala, ami nem annyira egyházi, sokkal inkább „világi” angyalnak nevezhető, a béke, a barátság és az egyetértés nemzetközi szimbóluma.

A siófokihoz hasonló békeangyal látható egyebek közt Berlin és München fölött, de a Buckingham palota előtt is egy aranyozott angyalszobor emelkedik.

(MTI Fotó: Varga György)

Címkék: angyal, kikötő, ajándék, béke, siófok, kis szines