Újabb fesztivál engedett a Balaton csábításának. Idén ötödször is megrendezik a lassan már hagyományosnak számító Zorall Sörolimpiát. A program az előző évekhez hasonló lesz: lesz bazi nagy Zorall-lagzi, motoros felvonulás és túra, sör-virsli versenyek, kerékpártúra, sörolimpiai csapatverseny és koncertek ájulásig. A helyszín azonban megváltozik. Megyer helyett a balatonszemesi Rider Beachre várj a szervezők a szórakozni vágyó rockereket.

A szervezők elmondták: nem akarnak versenyezni a nagy fesztiválokkal. Mindössze annyi a céljuk, hogy mindenki jól érezze magát ebben a pár napban, és tovább növeljék a Zorall zenekar rajongótáborát. A zenei felhozatalra sem lehet panasz, hiszen főleg a Zorallhoz hasonló, vagányabb rock 'n' roll stílus lesz jellemző.

A minifesztiválon összesen hatvanhat zenekar lép fel három napon keresztül, köztünk olyan nevekkel mint a névadó Zorall, az RNR Swindle, a Kalapács, a Depresszió, a Road, a Rocket Queen, a Yellow Spots, a Jackpot, a BugZ, a Rubicon, a Tűzmadár, a Vasmacska, a Exe, a Twister, a Fekete Bárány, a Blues Company és a Corelaosa.

A költözést az is sürgette, hogy az elmúlt évek alatt folyamatosan nőtt a fesztivál népszerűsége, így az kinőtte a a régi helyét. A magyar tengernél pedig nehéz ideálisabb helyszínt találni.

Címkék: zorall, balatonszemes, sör, fesztivál, olimpia, balaton, kis szines