- Itt nem néznek ki minket - ezt gondolja László, akin kívül csaknem 200 fiatalnak segítenek a Máltai Szeretetszolgálat és Lovagrend önkéntesei a közlekedéstől az étkezésig mindenben segítik a táborlakókat.

- Közös élmények, tapasztalatok szerzéséről szól. Ez a tábor multikulturális környezet, gondoljunk csak bele 22 ország résztvevője mesél egymásnak, így sokkal nagyobb a rálátásuk a világra azoknak is, akik nem tudnak külföldre utazni - mondta a szolgálat kommunikációért felelős szakembere, Koncz Balázs.

Csaba Csíkszeredából harmadszor vesz részt a táborban. A pihenőidőben az olimpiát nézi. Csaknem 20 éve mozgássérült.

- 1995-ben lettem sérült, vízbe ugrottam kicsi volt a víz, így nyakcsigolya törést szenvedtem, azóta van teljes testi bénulásom, nagyon kevés kézmozgással - árulta el Csaba.

Ő is mint társai segítségre szorulnak. De azt mondják: a tábor megváltoztatja életüket, kiragadják őket a mindennapjaikból.

- Szemléletváltás történt, annyira jó, hogy sok mindent kipróbálhatunk, sportokat is. Utána mentem továbbtanulni egyetemre, nekem nagyon sokat segített akkor - mondta Molnár Mária.

A korábbi ifjúsági találkozókon eddig összesen 13 ezer fiatal vett részt. A kánikulában legtöbben hajóztak vagy fürödtek a Balatonban.

Címkék: földvár, gyermek, mozgás, sérült, balaton, kis szines