Hétfő hajnalban zárult az idei első Balaton-parti rendezvény, a Pannónia Fesztivál, melyen csaknem 100 ezer látogató fordult meg. A zenekarok száma sem volt csekély. Az új helyszínen 160 együttes kényeztette a hallójáratokat, a legkülönfélébb stílusban. A rocktól egészen az elektronikus műfajokig minden megtalálható volt a zenei étlapon, igaz, idén talán a hip-hop nagyobb dominanciát élvezett. Ez a sokszínűség a közönségen is meglátszott. Békében egymás sátrazott a szakadt Exploited pólós punk, a hosszú hajú Slayer felvarrós rocker, és a bő nadrágot és békejelet viselő rapper.

Ugyan nem rendeztek népszerűségi versenyt,  de ha mégis lett volna, minden bizonnyal napjaink egyik legnépszerűbb amerikai rappere, Flo-Rida örülhetett volna az első helynek. Zenéjére rekordszámú közönség volt kíváncsi. Ez persze nem jelenti azt, hogy a többi zenekarnál ne telt volna meg a küzdőtér.

A napokban olyan együttesek fordultak meg a teljesség igénye nélkül, mint a Tankcsapda, a Road, a Depresszió, a Quimby, a 30Y, a The Last Charge, az Ossian, az Onyx valamint az Alvin és a Mókusok.

A rendezvény biztonságát százhúsz biztonsági őr, nonstop mentőszolgálat,  és a helyszínen állomásozó eset- és rohamkocsik garantálták.

Címkék: flo-rida, pannónia fesztivál, szántód, zene, balaton, kis szines