Péter oxigénhiánnyal született, ennek következtében testileg és szellemileg is lemaradt a fejlődésben hasonló korú társaihoz képest. Szüleinek komoly anyagi gondot és nem kevés extra időt jelent gyermekük szállítása, ellátása, magánúton történő taníttatása. A BUÉK Siófok szervezői őt választották a sport jegyében fogant jótékonysági akció támogatottjául. A neves sportolók kézjegyét őrző tárgyakra magánszemélyek, gazdasági társaságok, üzletemberek és városvezetők licitáltak.

A Fotex All Stars Imre Vilmossal megerősített siófoki öregfiúk kézilabdacsapata által dedikált MKB Veszprém mezért egy helyi magánember ajánlotta a legtöbbet. A Siófok KC felnőtt kézilabdacsapata által aláírt kézilabdát a Zöldfok Zrt. birtokolja mostantól. A társaságé lett volna az FGSZ Siófok felnőtt labdarúgócsapata által dedikált focilabda is, ám azt az elnök-vezérigazgató felajánlása nyomán végül Péter vihette haza. Szabó Zoltán további 30 ezer forint készpénzt adott át a családnak, ezzel is hozzájárulva a kisgyermek életkörülményeinek javításához. A Siófoki Kosársuli szakvezetése és játékosai által szignált kosárlabdát Nagy Sándorné és Ujvári István képviselők szerezték meg, végül ez a relikvia is a kisfiú gyűjteményét gazdagította.

Dr. Balázs Árpád köszönetét fejezte ki az adakozó kedvű siófokiaknak, akik a csapatszellem és a közösségi érzés által vezérelve fontosnak tartották a Siófokon élő hátrányos helyzetű család támogatását.

Ezt a csapatot úgy hívják, hogy Siófok, a csapattagok számára pedig elképzelhetetlen, hogy magára hagyják az éppen nehéz helyzetben lévő társukat- mondta a polgármester, aki biztos benne, hogy a most megszerzett labda jobban pattog majd a többinél, a mez pedig sikeressé teszi azt, aki magára ölti egy- egy edzés, mérkőzés alkalmával.

A jótékonysági licit eredményességét nem csupán az összegyűlt pénz, de Kalmár Péter mosolygó arca is igazolta. A kisfiú pontosan érezte, hogy a megjelent adakozók és sportolók érte gyűltek össze, a hálás pillantások mellé pedig mindenki személyre szabott ajándékot kapott. A saját készítésű emléklapokra a felajánló klubok emblémái kerültek, alatta Péter kicsit döcögős betűi olvashatók:” Köszönöm”.

A BUÉK Siófok eredeti célja, a mozgás népszerűsítése mellett 2010 óta a sporton keresztül felhívni az emberek figyelmét a rászorulókkal való törődés fontosságára.  Lapos Gábor, a BUÉK Siófok szervezője – aki egyben a jótékonysági árverés szellemi atyja – a társadalmi felelősségvállalás ébrentartása jegyében a jövőben is folytatja a jótékony adománygyűjtést. Bízik abban, hogy amíg vannak gyámolításra szorulók, addig lesznek segíteni tudók és szándékozók is.

Forrás: siófok.hu


Címkék: összefogott, nagy, Péter, Siófok, csapat, kis szines