A két lány, Safo és Calipso, és Colombo a fiú gyémántkrokodil, és „Szobek” a sósvízi hüllő már elfoglalták helyüket.

- A gyémánt krokodilok nagyon agresszívek, egymást is bántják. Ezért mindhárman külön lakosztályt kaptak – mondja a szárszói Krokodil Zoo tulajdonosa.

Az állatkertek éppen ezért nem szeretik a gyémánt krokikat.

krokodil


- Egy csehországi állatkertből jutottam hozzájuk. Én azonban nagyon jól megértem magam velük. Okosabbak mint a kutyák – teszi hozzá a terrárium vezetője. Nevükön szólítom őket, és ha azt mondom: gyertek enni, már ott is vannak. Különösek társaikhoz képest, másképp futnak, és ugranak – meséli Pécsi Tibor.

krokodil


A gyémánt krokodilok azért is különlegesek, mert egy kritikusan veszélyeztetett fajhoz tartoznak. Az élő egyedek száma nem éri el a 3000-et.

krokodil


Pécsi Tibor azt szeretné, ha a nőstények elfogadnák a hímet, és szaporítani tudná ezeket a gyönyörű állatokat, hozzájárulva a faj fennmaradásához. A nőstények hosszúsága már eléri a 2 és fél métert, de méretük továbbra is növekszik.

krokodil


A terráriumba egy fehér színű hím ausztrál sósvízi krokodil is érkezett Franciaországból. A kroki "Szobek" névre hallgat, és 4 méter hosszú. Nem albínó, a szervezetében termelődő festékanyag kevesebb, mint a természetes színű állatokéban. A szeme nem piros, világosabb árnyalatú, mint a normál színű társaié.


- Ebből a színváltozatból összesen 20 egyed él a világon és csak 2 példány Európában, amelyből az egyik itt nálunk, a szárszói terráriumban látható - mondja Pécsi Tibor. 

Címkék: beszélget, Pécsi Tibor, szárszó, terrárium, krokodil, kis szines