Nézze meg a videót!

 

 

Még sikítozni is volt erejük a maratoni csúzdászóknak. A Zöld Pont Életmód Klub tagjai nemcsak elszántságból, hanem erőnlértől is ötösre vizsgáztak.


Szombaton délután 2 órakor már 20 órája folyamatosan csúsztak, 2 csapatra osztva. Már minden testhelyzetet kipróbátak a zöldpontosok.


- Most már fekve csúszunk az egy kicsit jobb -  mondja Csendesné Rózsa Diana, a Zöld Pont Életmód Klub tagja.


Európa második szárazcsúzdaparkja ezzel a rekordkísérlettel szeretné felhívni magára a figyelmet.

- Egy óra alatt kb olyan 390 -400 csúszásra kerül sor. Ami bizony 24 órávan beszorozva egy szép kis szám. Egészen apró dolgpokra is kellett figyelni néhényan kesztyűt hútak mert a csúszó szőnyeg kikezdheti a kezet, ha az ember 24 órán át cipeli - mondja a patcai Katica Tanya  tulajdonosa, Handó Eszter.


A résztvevők azt mondják: a legnehezebb a lépcsőzés. Ugyanis egy főnek körülbelül 500-szer kell megtennie a 30 fokot. Ez azt jelenti, mintha a Magas Tátrát mászták vcolna meg. A kísérletet természetesen szakamerek ellenőrizték, akik folyamatosan figyelték a maratoni csúszást.
Sebestyén István, a magyar rekordok bírája szerint nehezítés, hogy itt nincs semmi fajta szünetre lehetőség. Folyamatosan és megszakítás nélkül kell bemutatniuk a csúzdázást a csapatban résztvevőknek. És az elmúlt 20 órában a tanuk segítségével ez sikerült is.


A maradék 4 órában még kitartottak a csúzdázók. Így megszüetett az eslő magyar maratoni csoportos csúzdarekord. Így már át is adhatták az egyedülálló létesítményt.

- Valami történik, van itt valami csoda. Kurrens valami unikális, amit a Jánosék kitaláltak - mondja a a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.
A rekordkísérlethez a házigazda is csatlakozott. Persze csak a szalagátszakítás erejéig.

Címkék: csúcsás, Handó, Eszter, Patca, rekord, magyar, kis szines