Nézze meg a videót!

 

 

Kaposváron rekord hideg volt az éjszaka. A siófoki Meteorológiai Obszervatórium adatai szerint -24.7 fokot mutattak a hőmérők. Egy Pipacs utcai olvasónk meg is örökítette, és elküldte nekünk a csúcshőmérsékleti fotót! Ott is 24 fokot mutattak a mérők.

hőmérő

Siófokon -16.2 fokot, Kisbárapátiban -23.2 fokot mértek Somogyban. Homokszentgyörgyön pedig 18.3 fok volt éjszaka. Február 8-án eddig Kecskeméten mérték a leghidegebbet 1929-ben, -26.2 fokot.

A leghidegebb éjszaka Somogyban 1942-ben volt. Akkor az elmúlt 110 év legkisebb hőmérsékletét mérték. 29.1 fokot Siófokon.

Várjuk fotóikat a hidegről, a hőmérsékletekről, és mindenről ami havas, téli, és különleges. Az e-mail cím: info.kapospont(kukac)gmail.com

Köszönjük!

tél reggel

(Szerda reggel - Dániel Timea fotója)


Az előrejelzések szerint dermesztő éjszakák várnak ránk.

Ma a szél legyengül, megszűnnek a hófúvások, és több órára kisüt a nap. Hideg marad az idő, hajnalban néhol -20 fok alá süllyed a hőmérséklet. A napokban még nem várható enyhülés, és újabb havazás is érkezhet.

Csütörtökön általában erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon süthet ki némi időre a nap. Kisebb havazás helyenként előfordulhat. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. -10, -4 fokra melegszik a levegő.

Pénteken nyugaton borongós, másutt napos idő ígérkezik. Kisebb havazás a nyugati tájakon nem kizárt. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke -10, -5 fok között alakul.

Szombaton általában sok lesz a felhő, de északkeleten még több órára kisüthet a nap. Napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen valószínű havazás. Megélénkül az északkeleti szél. Kora délután -9, -4 fok várható.

balaton korizás

hó balaton

balaton jég

balatoni kép

(Balaton - Fekete Gábor fotói)

gyerekek szánkóznak látrány

(Élvezi a havat Látrányban a két kis csöppség: Kármen & Kyra - Kovács Gábor fotója)

Címkék: hőmérő, mértek, rekord, csúcs, Siófok, kis szines