A biztonságos és folyamatos energiaellátás biztosítása érdekében az E.ON rendszeresen karbantartja hálózatait.

Az időjárási előrejelzések alapján az E.ON csoport egyeztetett a Védelmi Bizottságokkal és a Katasztrófavédelemmel, felkészült a rendkívüli időjárási helyzetre és az esetleges meghibásodások minél gyorsabb elhárítására. Ehhez megerősített készenlétet biztosít, szükség esetén alávállalkozók bevonásával.

Az E.ON szakembereinek és a Védelmi Bizottságok, valamint a katasztrófavédelem szakembereinek közös célja, hogy a felmerülő üzemzavarok elhárítása gyorsan és szakszerűen történjen. Ehhez nyújt segítséget az a rendszeresen frissülő adatbank, melynek segítségével valamennyi együttműködő pontos információval rendelkezik a felmerülő hibákról, a javításhoz szükséges eszközparkról. Így valamennyi, a hiba elhárításában részt vevő szolgáltató és hatóság minden, a munka elvégzéséhez szükséges információ birtokában lesz.

Előreláthatóan gondot jelenthetnek a rendkívüli időjárás okozta olyan üzemzavarok, amikor a hó súlya alatt, a viharos széllökések miatt a biztonsági övezeten kívülről fák dőlnek a hálózatra, vagy elszakad az elektromos vezeték, kidől egy villanyoszlop - az ilyen hibáknak az elhárítási ideje általában hosszabb. Bármi is okozza a hálózaton az üzemzavart, az E.ON munkatársai mindent megtesznek az ügyfelek érdekében, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsák szolgáltatást, és ehhez – az igények szerint - szerveznek és mozgósítanak minden elérhető erőforrást.

Hasznos információ:

Az elektromos vezetékek javítási munkái során elsőbbséget élveznek a nagy- és középfeszültségű hálózatok, mert azzal egyszerre több fogyasztó ellátását lehet helyreállítani. Ezután következnek a kevesebb számú fogyasztót érintő helyi hibák.

Nagy kiterjedésű üzemzavar esetén előfordulhat, hogy a sok beérkező hívás miatt foglaltat jelez a hibabejelentő vonala, ez estben kérjük a türelmét.

Bejelentését megteheti telefonon, az alábbi, ingyenesen hívható számokon:
Áramszolgáltatási üzemszünet:
Dél-dunántúl 80/20-50-20
Észak-dunántúl 80/533-533
Tiszántúl 80/210-310

Gázszolgáltatási üzemszünet:
Dél-dunántúl 80/424-242
Közép-dunántúl 80/301-301

Néhány tanács üzemszünet esetére:

-    Ne használja a gáztűzhelyt otthona fűtésére, mert a szén-monoxid szintje veszélyes mértékben megemelkedhet!
-    Ne hagyjon semmit a villanytűzhelyen! Amikor helyreáll az áramszolgáltatás, a bekapcsolva felejtett főzőlap tüzet okozhat.
-    Ne hagyjon égő gyertyát felügyelet nélkül!
-    Ha generátort használ, az elektromos berendezéseket közvetlenül a házon kívül elhelyezett áramfejlesztőhöz csatlakoztassa!
-    Ne közelítse meg a leszakadt vezetékeket, minden leszakadt elektromos vezetéket tekintsen veszélyforrásnak!
-    Az érzékeny elektromos berendezések csatlakozó vezetékeit húzza ki az aljzatból!
-    Tartsa csukva a hűtő és a fagyasztó ajtaját! Egy bezárt ajtajú, teljesen teli mélyhűtő közel 48 órán át tartja a kellő hőmérsékletet.
-    Állítson össze „viharcsomagot” (elemlámpa tartalék elemekkel, elsősegély csomag, palackozott víz) és tárolja olyan helyen, hogy kéznél legyen áramkimaradás esetén!

Címkék: üzemzavar, hasznos, e-on, elektromos, hiba, , kis szines