Az önkéntes munkavégzés részeként tavaly áprilisban diákok és felnőttek kitakarították a várost.

Tavaly április közepén több száz diák, pedagógus és civil fogott seprűt, lapátot és sikálókefét, hogy széppé varázsolja a várost. Kaposváron több, mint 30 helyszínen: parkokban, köztereken és a lakótelepeken szedték az emberek a szemetet. A szökőkutak márvány szegélye is megújult a város főépítészének segítségével. A Kapos Televízió munkatársai pedig a Kossuth Lajos utcában és az Európa parkban takarítottak. Az országos akciót az önkéntes fiatalok napjához kapcsolódva hirdette meg a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány. Kaposvár tudta a legtöbb embert mozgósítani.

"Több, mint 3 ezren vettek részt a nagy város takarítási akcióban és ez mindent jelentett a szemétszedéstől a faültetésig, de nekem az a kedvencem, ahol a szökőkútnak a szélét csiszolták és tisztították a fiatalok" - mesélte a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány programvezetője, Juszt Anita.

A kaposvári diákokat nem kellett sokáig győzködni, hogy részt vegyenek a programban. "Kaptuk ezt a lehetőséget, hogy segíthetünk városunkat megtisztítania szeméttől és kaptunk a lehetőségen. Minden osztály majdnem teljes létszámmal indult ezen a szemétszedő akción" - mondta a Táncsics Mihály Gimnázium diáka, Ádám Ágnes.

"Minden egyes olyan díj, amit a polgármester vesz át, az nem a polgármester illeti, nem a képviselő-testületet, hanem a kaposváriakat, a kaposváriak közösségét" - mondta Szita Károly polgármester.

Az akció idén is folytatódik. Február és április között egy hétpróbás tesztet kell teljesíteni. Ebből 3 feladat az önkéntességhez kapcsolódik.

Címkék: díj, szemét, Szita Károly, helyi, kaposvár, kis szines