Sokkal nagyobb indulatokat váltanak ki ezek a perek, mint a bűntetőügyek, mondják a bírák. Szerkesztőségünket is megkereste egy felháborodott szomszéd.    

Ez a diófasor keseríti meg Vargáék életét.

diósor


- A feléig nem tudok termelni semmit, mert állandóan árnyékban van, a másik az hogy a levél lehull és ne haragudjon én takarítsam minden évben ilyen vastagon a leveleket - mondja Varga Imre.

De nem csak ez a bajuk a szomszéddal. Szerintük az ő telkükből bitorol másfél métert. Az önkormányzat már volt náluk vizsgálódni. Szerintük minden rendben van így, ahogy van. A fák megfelelő távolságban vannak a kerítéstől és az ágakat sem kell levágni.    

- Elintézték félig meddig, mert azt mondták, hogy részben van igazam. A telekhatár az meg bírósági ügy volt. Első fokon megítéltek másfél métert, másodfokon meg csak 30-at - tette hozzá Varga Imre.

Ilyen birtokháborítási, hogy 10 centivel arrébb van a kerítés, hihetetlen módon fel tudnak háborodni és évekig megy a pereskedés.
A bírósági szóvivő azt mondja, az ilyen ügyekre nem sajnálják az emberek a pénzt és az energiát.

- Előfordulnak olyan ügyek is, hogy a szomszédnak az állatainak a szag, a hangja vagy esetleg a hálószoba alá telepített légkondícionáló zavarj a a tulajdonost - mondta a Somogy Megyei Bíróság sajtószóvivője, dr. Vadócz Attila.

Egy évben több mint 100 hasonló ügy van a bíróság előtt és sokszor még az ítélet után sem zárulnak le. Vargáék sem nyugszanak bele a bíróság döntésébe. Tovább harcolnak a vélt igazukért.

Címkék: indulat, perek, tyúkperek, szomszéd, bíróság, kis szines