Vannak ugyanis olyan mélyszegénységben élő családok, akiknél nemhogy ajándékokra, még karácsonyfára sem telik.

70 gyermeknek osztott csütörtökön ajándékokat a Másokon Segítsünk Egyesület. Mindegy, hogy ruha, vagy játék volt a csomagban. A gyerekek mindennek örültek.

A karitatív szervezet a Békevár Alapítvány által összegyűjtött dobozokat adta a legszegényebb mezőcsokonyai gyerekeknek.

A Másokon Segítsünk Egyesület elnöke, Matyi János elmondta: "Sokaknak megdöbbentő, de még fára sem telik. És most ebben a gazdasági helyzetben egy olyan karitatív szervezetnek, amilyen a miénk a legfontosabb feladata, hogy mindent megtegyen, hogy akik felajánlásokat tesznek eljuttassuk a rászorultaknak."

A Zámbó család is kapott csomagot. Nagy az öröm. A 9 gyerek ugyanis csak ritkán kap ajándékot. Most fát és csomagokat is hoztak nekik.

A nagypiac 3 családnak gyűjtött. A csomagokban hús, káposzta, gyümölcs és zöldség is volt. Bertalan Gyuláné egyedül neveli 2 gyermekét. Azt mondta jól jött a csomag, mert családi pótlékból és gyermektartásból élnek.

A Csiky Gergely Színház összes dolgozója segített a Borostyánvirág Anyaothhon lakóinak. Ráadásul a gyerekeket meghívták egy Pán Péter előadásra is.

Az Idősek közösségeinek somogyi és kaposvári szövetsége az Agórával együtt segített az egyedül élőknek és a nagycsaládosoknak. Ma délután 385 csomagot: több tonna élelmiszert és játékokat adtak.

Az óvodások is gyűjtöttek. A Bajcsy-Zsilinszki utcai központi óvoda több száz aprósága a kedvenc játékát ajánotta fel a mosdósi kórházban karácsonyozó beteg gyermekeknek. Tapaszti Hanna saját babáját adta egy betegnek.

A mosdósi gyermekosztályról egyébként, akit csak lehet hazaengednek. Csupán 6-8 kis beteg marad bent karácsonyra.

Címkék: szegény, somogy, adomány, karácsony, kaposvár, kis szines