Elkezdődött a karácsonyi adománygyűjtés az egyik kaposvári áruházban. Szigeti Tamás étolajjal és száraz tésztával segít. Azt mondja, jó dolog adni a másiknak: "Azért mert emberek vagyunk, közösségben élünk és segítjük a másikat, hogyha azt szeretnénk tényleg, hogy nekünk is segítsenek alkalom adtán."

Az önkéntesek minden segítségnek örülnek. A gyerekektől a felnőttekig mindenkinek lehet mit adni. Általában a tartós élelmiszer a legfontosabb, ami a rászorulóknak a legtovább eláll, és van köztük a gyerekeknek való. Szaloncukor, tej, olaj és mindenféle, amivel fel lehet készülni a karácsonyi ünnepekre - mondta a Szent Margit Plébánia önkéntese, Lesták Csilla Katalin.

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász igazgatója szerint, szervezetük tagjai nap, mint nap gyakorolják az irgalmasság testi és lelki jó cselekedeteit. Karácsony előtt minden rászorulónak megpróbálnak segíteni.

gyűjtés


"Az adományokból részesülnek nagycsaládosok, elesett idős emberek, aztán szeretetcsomagokat viszünk az idősek otthonaiba, megkeressük a kórházi ágyakba a beteg egyedül álló embereket" - mondta a Kaposvári Egyházmegye igazgatója, Jáky Zoltánné.

Az emberek karácsony előtt sokkal adakozóbbak, azt tapasztalják ilyenkor aktívabbak az emberek - tájékoztatott Dudás Szilvia, önkéntes.

Akik segíteni akarnak még, azokat holnap is várják a Karitász önkéntesei. A gyűjtéseket követően, pedig szétosztják majd a rászorulóknak az élelmiszereket.

Címkék: karitász, gyűjtés, jótékonyság, somogy, kaposvár, kis szines