Egy hónapja jártunk az Ősz utca végén. Akkor még tele volt a konténerek helye szeméttel. Ma, itt nincs szemét. A lakók és a város ugyanis táblákkal elűzte őket. Pár méterrel arrébb azonban a szép tájat nejlonzacskók, háztartási szemét csúfítja. A tettes arra még ügyelt, hogy környezetbarát zacskóba tegye a hulladékát, de arra már nem, hogy hova teszi azt. Itt pedig aluminium vezetékek szigetelőanyaga áll halmokban.    
Szentjakabon, a várdomb tövében is hasonló a látvány. Júliustól gyűlik ez a halom. Azóta szüntette meg a város a lakók kérésére a zártkertekben a gyűjtőedényeket. A lakóknak a városgazdálkodástól kellett vásárolniuk zsákot vagy kukát. Ezt azonban sokan nem tették meg.

szemét


Kenesei Lászlóné  azt mondja: a múlt hét végén tolták le talicskával a szemetet a fent lakók. Amióta nincs a konténer, azóta van itt ez a sok szemét. Elég büdös is. Ez a természetvédelem? - kérdezi az asszony.
A lakók többségét felháborítja a szemetelés.
Horváth Jánosné szerint szomorú dolog, hogy vannak olyan emberek, akik elszórják a szemetet és nem vigyáznak a tisztaságra és a környezetükre. Mindenki rendeljen kukát vagy szemeteszsákot -teszi hozzá a nő.
A kaposvári önkormányzat tud a problémáról. De a lakosság segítségét kéri. Azt mondták, hogy ha valaki lát ilyet vagy ehhez hasoló szemétkupacot vagy esetleg azt, hogy hordják a szemetet, azt kérik hívják telefonon az önkormányzatot. A cél az, hogy tetten érjék a szabálysértő szemetelőket. Akit elkapnak, az akár 50 ezer forintos bírságot is kaphat.

Címkék: ürítés, külterület, szemét, kuka, kis szines, Kaposvár