A 11-órakor kezdődő rendezvény az érdeklődőket színes programokkal várja. Lesz arcfestés, kézműves vásár, játszóház kicsiknek és nagyoknak, kézműves programok valamint színházi előadás. Az otthon a program keretében idén ötödször szervezi meg a "Miben más?" nevet viselő kézműves vásárt. Ennek keretében a szociális intézmények lakói által készített termékeket lehet megvásárolni, támogatva ezzel is a társadalomba való beilleszkedésüket. Ugyancsak a mai napon nyílik meg az "Akadálymentes szerelem" címet viselő kiállítás is.

A kamionban kiállításokon, filmvetítéseken valamint számítógépes játékokon keresztül mutatják be, milyen a fogyatékos emberek élete. Az OTP Esélyjátékban pedig a gyerekek próbára tehetik tudásukat a fogyatékkal élők világáról.

Újdonságnak számít Béres Melinda Fogadjelmese című, kamaszoknak szóló meseblogja. Az egymásra figyelés fontosságáról szóló mese végigköveti az egész rendezvénysorozatot, és szeptember végén zárul. A történet alakulását az olvasók hozzászólások formájában alakíthatják, valamint a rendezvény helyszíneken a gyerekek színes rajzaikkal tarkíthatják a cselekményt.

elfogadás kamionja flyer

Címkék: meseblog, kamionja, elfogadás, esélyegyenlőség, Balatonmáriafürdő, kis szines