Több portán már elcsomagolták a hűtőkbe a megtermelt zöldségeket. Az alapítvány a drámai méreteket öltött gyermekéhezés miatt döntött úgy, hogy megpróbálják a leghátrányosabb helyzetű családok mindennapi megélhetését segíteni.34 hátrányos helyzetű, többgyerekes család kapott kedden malacot a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványtól Lengyeltótiban. Volt, aki a kezében, volt, aki lovaskocsin vitte haza malacait.

Pápaiék nagyon örültek az adománynak. Hiszen disznóra nem is jutna, a jelenlegi anyagi helyzetükben - mondta el Pápai Erzsébet, majd büszkén mutatja a kertjét. A februári vetőmagból kikelt termés nagy része már a fagyasztóládában van.

Egy másik udvarban a malacok ólját javítják. A gyerekek is szívesen segítenek. Azt is tudják mivel kell etetni őket. Rita öt gyereket nevel. A mindennapjaikat megkönnyítik a haszonállatok.

Azok a családok kaphattak állatokat, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, és legalább két gyereket nevelnek.

Öngondoskodásra készíti fel a családokat, a jövőjüket megalapozzák, hogy biztonsággal nyúlhassanak fehérjeforráshoz, vitaminforráshoz, aki ezt tényleg tisztességesen végigcsinálta az ha nem is az éves megélhetést, de egy bizonyos időszakos megélhetését mindenképpen biztosítja - mondta el a programról a Lengyeltóti Alapszolgáltatási Központ vezetője, Nyers Gyöngyi.

Malac


Az alapítvány az országban 37 kistérségben több mint 15 ezer családot támogatott idei akciójukban. Több mint 180 millió forintnyi adományból segítettek. Somogyban a legtöbb támogatást a csurgói és a lengyeltóti kistérség kapta.

A vetőmaggal, amit mindenki kapott és a kismalac, meg ami hozzá jár,  egy családra 14 ezer forint jutott - mondta a támogatások összegéről a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány Kuratórium elnöke, Hegedűs Zsuzsa.

Az alapítvány jövőre is folytatja akcióját, ősszel pedig terepszemlére mennek azokhoz a hátrányos helyzetű családokhoz, akik most haszonállatokat kaptak.

Címkék: segítségnújtás, minden gyerek lakjon jól, malac, alapítvány, Lengyeltóti, kis szines