Rózsa Gábor mesterszakács ötelete alapján elkészült az első balatoni rekord halászlé. Góliát ebédjéhez 3 és fél tonna alapanygot használtak fel, ebből 1,8 tonna volt hal.

Csak őshonos balatoni halakat használtunk fel - mondja a szakácsmester.

halaszle_0724_2

Három napig készült a több mint 3700 liter hallé.

A balatoni halászlé különbözik szegedi vagy bajai rokonától, mivel több féle zöldség van benne tudjuk meg a rendezvény támogató Halker Kft. ügyvezetőjétől, Gregorics Lászlótól.

halaszle_0724_3

Sokan kíváncsiak voltak a rekordkísérletre, a szervezők elégedettek voltak. A délelőtti eső után, 12 körül már neki tudtak állni kiosztani a tetemenyes mennyiségű ételt.

Nézze meg a helszínen készült videónkat is.

 

Címkék: balatolelle, lelle, halászlé, rekord, hal, kis szines