A szép, rendezett, virágos portákat díjazzák majd több kategóriában. Mint a korábbi években, idén is ezzel szeretnék bevonni a lakókat a környezetszépítésbe.

Sokan vannak, akiknek egyik kedvenc időtöltése a növények gondozása. Keller Márta teraszán és a kertjében számos virág díszeleg, nem hiába nyerte el két éve a Virágos Ház címet. Itt minden növénynek külön története van.

- A mögöttünk levő sövénynek pédául az – meséli -, hogy amikor öt éve a postánál metszették a bokrokat, kértem belőlük kis hajtásokat, amiket ledugványoztam itt a kertünkben. Meggyökeresedtek. és így alakult ki ez a sövény.

Virágos Kaposvár jó

- Sok-sok éve hirdetjük meg ezt a pályázat, amelynek alapvetően az a célja, hogy minél többen csatlakozzanak hozzá, s minél több gondozott birtok, porta legyen városunkban – mondta el a Kapospontnak Tóth István alpolgármester.

A Virágos Ház pályázat kiírása napokon belül megjelenik, július 15-ig lehet jelentkezni rá írásban a Városházán, vagy a Városgondnokságnál. Mind az ezelőtti években, most is szakmai zsűri járja majd végig az összes helyszínt. Az erkélyeket és ablakokat is értékelik majd.

- Ez a pályázat helyi, ám  továbbfejlődik, kiszélesedik,  országos hálózattá bővül a városok és a községek között,  hiszen igazából a lakosság versenyez egymással, nem az önkormányzatok – állítja Hartner Rudolf, a Városgondnokság vezetője.

virágos kaposvár

Kaposvár mindig is különös figyelmet fordított környezetére, nem hiába érdemelte ki a „virágok városa” elnevezést. Idén több mint százezer egynyári virág díszíti majd a közterületeket, parkokat.

Ami pedig a Virágos Ház idei pályázatát illeti, októberben hirdetik majd ki az eredményeket.

Címkék: országos pályázat, szép környezet, virágos város, Városgondnokság, Kaposvár, kis szines