Ez volt a célja a Traianus Lovagrend szombati jótékonysági fesztiváljának. A somogyi iskolások egymillió forintot gyűjtöttek össze. Az adományból a kaposvári kórház gyerekosztálya egy létfontosságú műszert kap.

Sorban álltak az adakozók a Traianus Lovagrend jótékonysági rendezvényén. Az Ajánld fel a csokid árát kampányban egymillió forintot gyűjtöttek össze a somogyi iskolások és óvodások.

A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ nem csak standdal mutatkozott be, hanem diákjai is szorgosan gyűjtöttek A Traianus Lovagrend harmadszor szervezte meg jótékonysági fesztiválját. Szerintük napjainkban egyre fontosabb a társadalmi összefogás és egyre nagyobb szükség van rá.

- Aki ide eljön, egyszer jól érezheti magát, másodszor megismerheti azokat a szervezeteket, akiknek ha a tevékenysége szimpatikus, akkor felajánlást tehet - mondja Szikra László, a Traianus Lovagrend Egyesület elnöke. - Ez a lényege, egyszer mindenki tegyen jó és lovagias cselekedetet.

Az adományból endoszkópiás képrögzítőt kap a kaposvári kórház gyerekosztálya.

- A morfológiai és az anatómiai eltéréseket vizsgáljuk vele a légutakban. Magyarországon itt végezzük a legtöbb ilyen vizsgálatot gyerekeken - tájékoztatott dr. Laki István, osztályvezető főorvos.

A rendvédelmi szervek is bemutatkoztak. A látogatók géppisztollyal is lőhettek, és speciális részeg-szemüveggel próbálhatták ki a tájékozódást.

Fontos az ilyen bemutató balesetmegelőzési szempontból, hiszen a gyerekek körében is ismertetni kell a szabályokat, amelyeket be kell tartani a közlekedés során - közölte Koncz Kata, a Kaposvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

A színpadon pedig színes programok követték egymást.

Címkék: Traianus, lovagrend, gyűjtés, jótékonyság, gyerekek, kis szines