A tó partján a legtöbb vendéglátóhelyen nem, vagy csak pár százalékkal emelkedtek az árak. A Balatoni vállalkozók többsége legalább a tavalyihoz hasonló vendégforgalomra számít idén is.

Balaton


A vízbe még szinte csak a szörfösök és a kite-osok merészkednek, hiszen a Balaton hőmérséklete mindössze 16 fokos. A strandok azonban kinyitottak. A siófoki nagystrandon idén teljesen megújult környezet fogadja a vendégeket. A több mint nyolchektáros terület új gyepszőnyeget kapott, fákat, cserjéket ültettek és új térburkolatot is letettek, hogy a vendégek minél jobban érezzék magukat. A Balaton-parti Kft. kereskedelmi igazgatója, Kohán István szerint folytatódik az eddigi trend, azaz egyre több a magyar vendég és nyaral Siófokon, valamint a Balaton partján. Épp ezért sikeres nyárban reménykednek.

Balaton

A Balatonnál hivatalosan pünkösdkor kezdődik a szezon, a felkészülés azonban már javában tart. A büfék közül is kinyitottak néhányat. A tó partján most inkább csak a hétvégeken vannak vendégek, a vállalkozók azt mondják: a tavalyihoz hasonló vendégforgalomra számítanak idén is.

Szombaton a vitorlás szezon is elkezdődött a magyar tengeren. Balatonfüreden, a 115 éves vitorlásra, a Kishamisra húzták fel a nemzeti lobogót, a hagyományokhoz híven előtte a tisztelet jeleként megkoszorúzták a tavat. Ez 1934 óta szokás.

Egyúttal az első idei versenyt is elindították. A sport töretlen népszerűségét jelzi, hogy csaknem 200 hajót neveztek a viadalra és legalább ezer résztvevője volt a versenynek. A Magyar Vitorlás Szövetség vezetése hangsúlyozta: meghatározó lesz az idei év a sportág szempontjából, hiszen ez az utolsó lehetőség, a londoni olimpiára való felkészülésben.

Címkék: délipart, fejlesztések, hajózás, vendég, kis szines, vitorlás, szezon, balaton