Itt van május elseje, ének szó és tánc köszöntse.....
Legalább 25 évvel ezelőttre pörgették vissza az időt Balatonlellén a retrofelvonulás résztvevői. Kisdobos és úttörő nyakkendős, egyenruhás fiatalok és idősek hozták el a szocreál évek május elsejéjét. A nagyszínpadon pedig a 70-es évek funky zenéjével csináltak hangulatot a fellépők. Természetesen a virsli sem hiányozhatott.

Nagyatádon is a közös programokon, a sporton és a kulináris élvezeteken volt a hangsúly. Amit a kispályás foci közben leadtak, azt a bográcsos ételekkel vissza is szedték a résztvevők.

Nagyon jó volt, nagyon jól érezték magukat a fiúk, és örömmel közlöm, hogy ezt Nagyatád városa nyerte, azután következett a főzőversenynek a kezdése, ami szintén egy 6 csapatos részvételell zajlott, és ez is egy nagyon jó hangulatú kezdeményezésnek bizonyult - mondta a nagyatádi majális főszervezője Rácz Ferenc.

A zselici dombok között, Bányán szomorkásra sikeredett a május elseje. A szakadó eső miatt az MSZP-s képviselői pikniket az életmódházban kellett megtartani, ahol Kolber István a napi gondok mellett szólt a közösségről is.

Az MSZP orzsággyűlési képviselője Kolber István azt mondta: itt Kaposvár környékén az elmúlt időszakban kialakult egy olyan széleskörű együttműködés, amely a települések fejlesztését jelentette és kialakult egy olyan emberi közösség is ami egyfajta szolidaritást is jelent.

A kaposvári majálist is elmosta az eső a Cseri Parkban.
A fonyódi majálison a nemsokára elinduló városközpont fejlesztést is ünnepelték.Hídvégi József polgármester elmondta: a közeljövőben fél milliárd forintot fordítanak a Bacsák tér felújítására, egy művelődési ház építésére, parkosításra, parkolók kialakítására és a Balaton áruház átalakítására.

Címkék: bánya, május elseje, mszp, majális, nagyatád, kis szines, kaposvár