Sorban állás a jegypénztárnál és várakozás a beszállásnál. Már az első nap rengetegen hajóztak a Balatonon.

Egy debreceni túrista Arany Zsuzsa azt mondta, "nagyon jó volt, mi Debrecenből jöttünk, minden évben itt vagyunk Füreden, és nagyon vártuk már ezt, most voltunk először ilyen első hajózáson és nagyon jó volt, és jövünk jövőre is."
Nagyszombattól menetrendszerint közlekednek a személyhajók a Balatonon. A hajózási társaság idén mintegy 300 millió forintot költ fejlesztésekre és 180 milliót felújításokra.

A Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója, Horváth Gyula szerint: "ebből megújul a siófoki kikötő első üteme, a hajó flotta is korszerűsödik, hiszen a Csobánc motoros új motort kap. Több kikötőben is felújításokat végzünk, meg akarjuk valósítani a vezeték nélküli internetet a kikötőkben."

Nemcsak a hajózási, hanem az idegenforgalmi szezon is megkezdődött a Balatonon. A helyiek abban bíznak, hogy idén legalább annyian látogatnak majd a tóhoz, mint az elmúlt évben.

Az előrejelzések szerint abban reménykedünk, hogy mind a vendégszám, mind pedig a költés talán egy kicsit növekedni fog. Én bízom abban, hogy egyre több és több belföldi vendég választja úticéljául a Balatont, és nem külföldre utaznak - mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

A tóparti önkormányzatok azt szeretnék elérni, hogy önálló fejlesztési régióvá válhasson a Balaton és környéke, a kormány pedig a költségvetésben külön szerepeltesse azt az összeget, amelyet a Balatonra kíván fordítani.



Címkék: Hajózás, balatonfüred, fejlesztések, szezon, balaton, kis szines