Ferrari, Porshe, Skoda, Trabant. De volt ott egy majdnem 90 éves motor, ami rendkívül ritka darab és több millió forintot ér. Minden porcikája korhű. A lánc is bőrből készült. Vagy az a 44 éves Triumph, ami csak különleges alkalmakkor jöhet ki a garázsból. Holland tulajdonosa Németországban vette, de már itt Szentlászló mellett újította fel. Két évig dolgozott rajta, és egy hónapja készült el.

Mindezeket megcsodálhatták a nézelődők a hét végi kaposvári veteránjármű-börzén.

Punik László, a börze szervezője azt mondja: szerették volna a somogyi veteránéletet felélénkíteni. A járművek állapota tükrözi az akkori kor autó- és motorparkját, így igazi időutazás volt kilátogatni a börzére: az érdeklődők megtudhatták, hogy milyen járművek voltak egykor. 30, 50, de 70 éves jármű is volt a látnivalók közt.

A különleges masinák nemcsak a férfiakat nyűgözték le. Hölgyek is szép számmal voltak a látogatók közt. Zsobrák Lászlóné például azt mondta: nagyon tetszenek neki a veterán járművek, szívesen elfogadna egyet, bár nem merné hajtani.

Ahogy egy jó bolhapiacon szokás, itt is mindent lehetett kapni. Ritkaságokat, régiségeket, és alkatrészeket egyedi járművekhez is. A Cross Danubia váltóval nem volt szerencséje tulajdonosának, de előbb-utóbb bizonyára akad rá vevő. Különlegességnek számított a kínálatból például az a kilométeróra, amelynek korát mutatja, hogy a hozzá tartozó járművel legfeljebb 110-el lehetett menni. De volt a börzén igazi drótszamár is. A csatos üveg pedig szép emlékeket ébreszthetett a középkorúakban.

Az árusok és a vásárlók sokszor cserekereskedelmet folytatnak. Volt, akinek szerencséje volt, volt, akinek nem. Sohasem lehet tudni, hogy milyen kincsre bukkan az ember. A vásárlók többsége mindent megtesz egy-egy már megszerezhetetlennek tűnő darabért.

Címkék: ritkaságok, alkatrészek, járművek, börze, veterán, kis szines