A világ számos országából, az összmagyarság valamennyi korosztályából várják a résztvevőket, s e fesztiválkeretű rendezvénysorozaton a kultúra, a tudomány, a művészet, a gazdasági élet és a sport világának jeles képviselői mutatkoznak be.

A rendezvény célja, hogy megteremtsék a határokon átívelő sokszínű és kölcsönös előnyökre épülő kapcsolatkialakítás és együttműködés lehetőségét.

Balatonlelle lakossága szeretettel várja a látogatókat, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy kellemesen érezzék magukat a vendégek, mondta Kenéz István, a város polgármestere a szegedma.hu-nak, hozzá téve, hogy a lelleiek jelentős része aktívan is részt vállal a teendőkből.

A Világtalálkozó tíz nemzeti standján találkozhatnak majd az érdeklődők a különböző országokból érkező magyarokkal, ahol a személyes kapcsolatok kialakítására nyílik lehetőség.

Számos szórakoztató programra is sor kerül, és neves előadóművészek: Demjén Ferenc, Pataki Attila, Keresztes Ildikó, Tamás Gábor, Király Viktor fellépése mellett különféle eseményekre is sor kerül, így megválasztják a 20 jelölt közül a Magyarok Világszépét, a Világtalálkozó szépségkirálynőjét.

A programok között szerepel: Csillagok, csillagok folklórfesztivál, táncház, Csárdáskirálynő színházi előadás, Nemzeti Lovagi Torna Bajnokság, igazi falusi lagzi, helyszíni házasság megerősítéssel, veterán autós találkozó, sólyomreptetés, íjászverseny, nemzeti ulti bajnokság.

Címkék: Világtalálkozó, Magyarok, folklór, Balatonlelle, fesztivál, kis szines