Fellép, koncertekre készül, új számokat ír, és közben jogászkodik. Somló Tamásra nem lehet azt mondani, hogy nem használja ki a nap minden percét, folyton lendületben van. Persze, így is ismertük meg őt, örökmozgó, sokoldalú művészként, aki mindig tud meglepetést okozni.

Például azt kevesen tudják róla, hogy Kaposvárhoz, Somogyhoz is sok minden fűzi, például egy kis tanya.

– Rengeteget jártam Somogyba – mondja. – Fellépni is, nagyon jó bulik voltak, és Demjénhez is sokszor jöttem. Aztán beleszerettem ebbe a vidékbe, nagyon szép. Úgyhogy vettem itt a környéken egy kis tanyát. Nagyon szerettem, csak nem tudtam annyit itt lenni, amennyit szerettem volna, meg amennyit kellett volna. Nem tudtam törődni vele, úgyhogy később el kellett adni. De ezt a környéket azért azóta is szeretem.

Úgyhogy, azt mondja, mindig szívesen jön ide. A közeljövőben kétszer is jön Kaposvárra. Először szerdán, március 9-én lesz Corso Pódium sztárvendége. Ott bárki találkozhat vele. S ezt a hírek szerint hamarosan egy kaposvári koncert követi.

Mint mindig, most is tele van tervekkel. Azt mondja: egy jótékonysági koncertre készülnek Charlie-val és Demjén Rózsival. A nyár is mozgalmasnak ígérkezik, bár a pontos program még nem állt össze. Az viszont biztos, hogy májusban-júniusban a rajongók kezükbe vehetik az új maxi CD-t, rajta négy vadonatúj számmal. Újak lesznek, de az biztos, hogy összehasonlíthatatlanul "somlósak"...

– A hangzás a régi, persze, az már mindenkiben berögződött. A szöveg, a mondanivaló viszont mindig más. Mindig van valami aktualitás, amit el kell mondani.

Somló, bár róla mindenkinek a zene jut eszébe, az örök szerelem, a zenélés mellett nemrég egy új hivatásba is belekóstolt. Elvégezte a jogi egyetemet, sőt a jogi szakvizsgát is letette.

– Most kezdek vele foglalkozni, betársultam egy barátom ügyvédi irodájába. S hogy hogy működik a kettő együtt? Muszáj működnie. Két hivatásom van, ennyi. De azért mindig a zene lesz a "főállásom"...

Aki szeretne szerdán 18 órakor találkozni Somló Tamással a Corso Bevásárlóközpontban, ingyenes jegyét kérheti a Corso Bevásárlóközpont üzleteiben, vagy az új Információs Pontban, de igényelni lehet online is a www.corsopodium.hu weboldalon is.

Címkék: fellépés, Somló, jog, Corso, kis szines