Szombaton a beígért napsütés helyett meglehetősen zord idő fogadta a mozogni vágyókat a Mecsekben. Persze, aki igazán sportosan szerette volna tölteni a napot, az nem vacogott. Sámándobosok ritmusos dobolása toborozta bemelegítésre a résztvevőket. Egy éppen odaérkező amerikai turistacsoport sem maradhatott ki a programból, a csapat jó része azonnal csatlakozott a bemelegítéshez. Gundy Richárd és Katus Attila pedig gondoskodtak arról, hogy minden izmot megdolgoztassanak, mielőtt nekivágnak a nem mindennapi túrának. Bemelegítő gyakorlatok, két kör futás a TV-torony és a hozzá tartozó épületek körül, aztán jöhettek a lépcsők. Szám szerint 459... A balesetveszély miatt csak négyes csoportokban lehetett megmászni legendás tornyot.

 


Toronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, PécsToronyfutás, Pécs
Toronyfutás, Pécs
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Gundy Richárd szerint azoknak, akik edzésben vannak, nem volt nehéz a feladat. 4-5 perc alatt fel lehetett futni. Aki viszont elszokott a rendszeres mozgástól, annak nem ajánlott egy ilyen hirtelen terhelés. Aki vállalkozott rá, azt persze kárpótolta a torony tetejéről a csodálatok panoráma, leérve pedig a forró tea és a büszkeség, hogy teljesítette az akadályt.

 

Pécsi Tv-torony futás

 

A szervezők azt mondják: nagyon jó visszhangja volt a jó hangulatú rendezvénynek. És ezt számokban is ki lehet fejezni, hiszen a futópárbaj honlapján és az internetes szavazáson a szombati rendezvénynek köszönhetően újra változott az eredmény. A verseny elején a szegediek nagyon elhúztak, jó ideig vezettek. Aztán Kaposvár a kutyás futással és a Velencei-tavi futással átvette a vezetést. De jött a szegediek kolbászfutása, ami szintén az alföldi város felé billentette egy kissé a mérleget, igaz, csak néhány százalékos előnyre tettek szert. A szombati toronyfutás után vasárnap reggel 50-50 százalékon állt a szavazás.

Úgyhogy nagyon szoros a verseny, minden szavazat számít – mondja Gundy Richárd.

És nemcsak a verseny állását és a szavazást érdemes figyelni, hanem a programokat is. A kaposváriak hamarosan újabb nagy dobásra készülnek. Hogy mire, az legyen meglepetés, de abban biztosak lehetünk, hogy rengeteg embert meg fognak mozgatni, és hogy a sportnak és a vidámságnak hatalmas szerepe lesz benne.

Címkék: Gundy Richárd, tv-torony, Katus Attila, Vivicitta, Pécs, futás, kis szines, Kaposvár, sport