A Szóval?! Országos Vitaverseny célkitűzése a disputázás és vitázás kultúrájának népszerűsítése a középiskolás fiatalok körében. Magyarország soros EU-elnökségéhez kapcsolódva a vitaverseny további célja, hogy a dispután keresztül felkeltse a fiatalok és a szélesebb közönség érdeklődését az Európai Unióhoz kapcsolódó kérdések és dilemmák iránt.
A versenyre 14-18 éves középiskolások jelentkezhettek. A megmérettetés három fordulós, az első, a csapatok online- selejtezője néhány napja zárult le. Az előválogatáson a csapatoknak egy tíz kérdésből álló kvízt kellett megoldaniuk valamint egy érvelő esszét kellett megalkotniuk. A 171 jelentkező csapat közül így régiónként nyolc-nyolc, vagyis összesen 56 csapat jutott tovább.A Dél-dunántúli Régióban Pécsről öt, Bonyhádról, Kaposvárról és Szekszárdról pedig egy-egy csapat száll versenybe a második fordulóban, április elején. Somogyot, illetve Kaposvárt Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Best Wishes nevű csapata képviseli.
A regionális és majd az országos döntőben a háromfős csapatok előre meghatározott játékszabályok szerint vitáznak. Az egyik csapat a vitatéma mellett, míg a másik ellene érvel. A regionális döntőkből 2-2 csapat jut majd tovább a kétnapos országos döntőbe.




Címkék: uniós, vita, verseny, kis szines