Misézik a kaposvári laktanyában Milán atya. A hétköznapokon Isten szolgája, szabadidejében pedig "nindzsaharcos". Harcművészeti bemutatót tartott Bonyhádon. Büszkén mutatja a verseny felvételeit. Markovics Milán tavaly október óta tart lelkigyakorlatot a kaposvári katonáknak. Azt mondja: már általános iskolás korában kapcsolatba került a hadsereggel.

- Találtam az iskolában egy szemetes vödörben rendfokozat jelzés táblát, még a néphadseregtől, és nem értettem, miért dobták ki, megtanultam pár nap alatt a rendfokozatot, és híres lettem, mert akik mentek fiatalok katonának, én tanítgattam, mi az őrvezető, az ezredes közti különbség - mondta Markovics Milán tábori lelkész.

Mégis az egyházi pályát választotta. Esténként hódol hobbijának: nindzsucuzik.

- Ez nem egy küzdősport, hanem egy harcművészet, nem azért csináljuk, hogy bárkivel verekedjünk, ez egy életforma. A harc elvontabb formáját próbáljuk elsajátítani - mesélte a tábori lelkész.

Katonatársai is hallottak lelkészük harcos hobbijáról.

- Nem szívesen kerülnék olyan kapcsolatba, adott esetben, ahol nekem kell megvédenem magamat, mert eléggé felkészült, úgy tudom ebből a sportból - mondta Kátai Róbert kommunikációs tiszt.

A harcos atya épp gyógyulóban van, ugyanis legutóbbi bemutatóján megsérült. Már alig várja, hogy ismét "nindzsává" válhasson.

Címkék: Markovics Milán, tábori lelkész, Kátai Róbert, nindzsa, kis szines