Szász Csaba, "civilben" a jazz tanszék hallgatója, amúgy szuperhős. Egy lemezkiadó és egy üdítőital gyártó cég találta ki, hogy egy virtulás közösség verbulálja meg az ország legújabb zenekarát. Ők válogatták ki a jelölt-videók alapján a bandatagokat. Így lett Szász Csabából Superman, azaz a Superhero együttes basszusgitárosa.

- A basszusgitáros posztra, a dobos, gitáros és énekes posztra válogattak embereket. És hát a basszusgitárost azt sikerült így megnyerni - mesélte Szász Csaba.

Az online közösség tagjai hétfőig dönthetnek mindenről, például, hogy milyen dalok kerüljenek a lemezre. De még az együttes nevét is ők választották ki.

A csapat profi zenei rendezőkkel, producerekkel és szövegírókkal dolgozhat együtt. Legelső videoklipjüket a népszerű videomegosztó oldalon több mint negyedmillióan nézték meg. Sőt felléptek az MTV Icon koncertjén is.

- Eddig nem nagyon volt olyan, hogy tényleg ilyen hét-nyolcezer ember előtt, nagyszínpadon, illetve hát a kettő közül a kisebbiken, de elég nagy színpadon játszani, tényleg ennyi ember előtt - mondta Csaba.

Azóta megjelent első lemezük, kezdő videoklipjükkel megnyerték az Arany Mikrofon díjat, és több koncertjük is volt. Második klipjükben már a rajongóknak is lehetőséget adtak. Szuperhősként legfőbb feladatuk a jövőben, hogy sajátos és egyedi hangzásvilágú igényes örömzenenéket alkossanak télre és nyárra.

Címkék: Szász Csaba, Ivory Coast, Superhero, MTV, ének, zenekar, kis szines