Akad, aki több mint 100 métert gyalogol a sárban a szövetekkel. Az önkormányzat azt mondja: mivel az út a lakóközösség tulajdona, a felújításról nekik kell dönteni. A város a tulajdonosi hányad arányában azonban támogatja azt.

Árufeltöltés a méteráruboltban. A látvány mindennapos. Az áruszállító autó ugyanis nem tud ide bejönni. De nem csak az üzlettulajdonosoknak nehéz itt közlekedni.

- Reggel fél hatkor már zörögnek a kocsik meg minden. Belátom a jogosságát ezt is határok közé szoírtani, hogy mikor lehet áruszállítás - mondta Dr. Orbán Istvánné.

Ez a virágbolt eddig az Ady utcában volt, a nehézkes árufeltöltés miatt költözött a kapualjba.

- A vevő innen könnyebben ki tudja vinni a koszorúját mert közelebb van. Én az esküvőket is innen bonyolítom - mondta Stepánné Rozi.

Egyelőre azonban a könnyebb megközelítés nem oldódott meg, a felázott udvar ugyanis így néz ki. Ezeknek a társasházaknak a fele önkormányzati, fele pedig magántulajdonban van. A hátsó udvar a társasházak tulajdonában van.

A városháza szóvivője azt mondja: az önkormányzat részarányosan támogatja az útfelújítást.

- Ha a társasház hoz egy döntést, hogy fel akarja újítani vagy leköveztetni a hátsó udvart, akkor ezt tegyék meg. Az önkormányzat a tulajdoni hányada tekintetében beszáll a költésgekbe - mondta el Répás Orsolya a Kaposvári Városháza szóvivője.

Hozzátette: az utcában lévő üzletek tulajdonosai az árufeltöltés idejére kérhetnek behajtási engedélyt a városgondnokságtól. Ezzel reggel és este 1-1órára ráhajthatnak a díszburolatra.

Címkék: Répás Orsolya, Ady Endre utca, balhé, kis szines, Kaposvár