Bár úgy tűnik: a Balatont már nem nagyon kell bemutatni a hollandoknak, hisz jelentősen megnőtt az érdeklődés Magyarország turisztikai kínálata iránt az utóbbi időben. A Vakantiebeurs közel 130 ezer látogatót vonzott, s itt is azt lehetett tapasztalni: érezhetően nagyobb volt a kereslet Budapest, a hazai wellness- és gyógyturisztikai kínálat, továbbá a Balaton iránt a korábbi évekhez képest.
A hollandok utazási kedve töretlen, Budapest egyre népszerűbb a városlátogatások piacán, 2010 január-novemberében közel 14 százalékkal nőtt a holland vendégéjszakák száma Budapesten. A Balaton, a Dunántúl , Észak-Magyarország, valamint az Alföld forgalmában ugyanakkor jelentős az átrendeződés, a közelmúltban megnövekedett hazai holland ingatlantulajdonosoknak és az általuk közvetített vendégforgalomnak köszönhetően.
A magyar stand az idén 50 négyzetméteren kapott helyet, a vásár egyik fő csarnokában. A társkiállítók a Balatontourist, a Hunguest Hotels, a TTS Hongarijespecialist, a Malév, valamint Szeged és Kecskemét városa, a stand attrakciója a kétóránként tartott bor-és pogácsakóstoltatás volt.

Címkék: hollandok, turisztikai kiállítás, népszerű, Balaton, kis szines