Kardos Gábor ötletgazda a KaposPontnak elmondta: a viadalra a tihanyi és szántódi révállomások közötti 1,4 kilométeres távon kerül sor. A versenyt eredetileg a Balaton-Átcsúszás téli programsorozatában a balatonfüredi jégkarnevál részeként rendezték volna meg, időközben azonban erősen olvadni kezdett a jég, ami azonban a kötélhúzó viadalt nem hiúsítja meg.

A fennálló japán világrekordnál jóval hosszabb és vékonyabb kötelet kívánnak használni a szombati rekordkísérletnél - tette hozzá a főszervező.

A 11 órakor kezdődő versenyt több kategóriában, férfiak és nők között is megrendezik 6-6 fős csapatokkal. A szervezők a lakosságon túl felhívással fordulnak a tóparti önkormányzatokhoz, középiskolákhoz, tűzoltóságokhoz, a vízi rendészethez és a rendőrséghez, a tó két partjához kötődő nyaralókhoz és vendéglátósokhoz is, hogy saját kategóriáikban állítsanak ki csapatokat. Jelentkezni az atcsuszas(kukac)gmail.com címen lehet, jelezve, hogy ki északi, és ki déli parti kötődésű a jelentkezők közül. A rendezvény fővédnökének a Balaton Fejlesztési Tanács elnökét, Bóka Istvánt kérték fel.

Címkék: Balaton-Áthúzás, Kardos Gábor, part, kötél, kis szines