A tervezettel ellentétben azonban nem lesz négycsillagos szálloda. A város vezetése szerint minőségi szálláshelyekre van szükség. A 22 szobás Csokonai fogadó 5 éve üresen áll. Ebben a házban írta Csokonai Dorottya történetét 1798-ban. A Siótourral együtt eladták. A város legrégebbi műemlék épülete lassan az enyészeté. Többször próbálta a budapesti tulajdonos szállodaként értékesíteni, eddig sikertelenül.

- Nem érezzük olyannak a piaci környezetet, hogy állandóan tendereket írjunk ki. Igazából arra a kedvező finanszírozási meg adókedvezményre várunk, amivel el lehetne indulni - mondta el a KaposPontnak Antal László, a befektető képviselője.

Ezek már a Kapos Hotel látványtervei. Ilyen lett volna, ha idén márciusra megújul. A háromból négy csillagossá fejlesztett hotelben 80 helyett 100 szobát és wellness-részleget is kialakítottak volna. Az 1.6 milliárdos beruházáshoz 600 millió forintot nyertek pályázaton. De nem tudták volna befejezni időre, ezért halasztást kértek.

- Októberben már gyanítottuk, hogy ez a hosszabbítási kérelem nem fog pozitív elbírálásban részesülni - mondta el Gergely Ica a Kapos Hotel marketing referense. Hozzátette: a korábban lehívott előleget maradéktalanul visszautalták a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részére. És gyakorlatilag hozzákezdtek egy minőségi szolgáltatási színvonal emeléséhez, fejlesztéshez, saját erőből.

A négy csillagos tervek ugyan elszálltak, de a felújítás folyamatos. A recepció már elkészült és néhány szoba is. Kívülről azonban csak egy festést kap a hotel. A Dorottya hotelt is felújítják, a szobákat átépítik, kibővítik.

A nagyterem is visszakapja régi fényét, de ott nem forgathattunk, nem kaptunk rá engedélyt a tulajdonostól. A város vezetése szerint minőségi szálláshelyekre van szükség Kaposváron.

Répás Orsolya a Kaposvári Városháza szóvivője elmondta: miután a Kapos Hotel tervezett, beígért felújítása elmaradt, a városnak saját magának kell gondoskodnia erről.

- Kaposvár polgármestere elkötelezett abban, hogy 4 csillagos szállodája legyen a városnak - tette hozzá. Arról, hogy hova tervezi a város a szállodát és az mikor készül el, a polgármester nem árult el részleteket. 10 éve már készült látványterv egy fürdő melletti gyógyszálló építésére.

 

Címkék: Csokonai fogadó, szálláshely, Kapos Hotel, Dorottya, Kaposvár, kis szines