A kaposvári Mohay család négy gyermeket nevel. A szülők mindig nagy családot szerettek volna. Azt mondják: a családban tanulunk meg szeretni. Innen meríthetünk erőt. Ma viszont sok család a gyűlölködés forrása. Sok gyermek éppen azon a helyen, ahol meg kellene tanulni, hogy mit jelent szeretni, inkább sebeket kap . És nagyon nehezen tud ezután majd éltető, szerető kapcsolatokat kialakítani.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ezeken a problémákon próbál segíteni. Úgy gondolják: egyre nehezebb népes családot fenntartani. Nincs becsülete az anyaságnak. A munkanélküliség pedig szorongást hoz a családok életébe. Ezért lett az idei év a Család éve. A család ugyanis egy olyan közösség, amit Isten teremtett - mondják.

Nyéky Kálmán plébános, a Kaposvári Egyházmegye családreferense emondta: azt szeretnék, hogy családias legyen a légkör a templomaikban. A szentmiséiken szeretnék a gyerekeket is bevonni, hogy együtt imádkozzon az egész család. A Kaposvári Egyházmegye családi napokat és táborokat is szervez idén. Több tízezer családot várnak.

Címkék: szentmise, szeretet, egyház, család, kis szines