A hetesi Csillagszem Bölcsőde felépítése összesen közel 85 millió forint értékben valósul meg, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege megközelíti a 70 millió forintot. A fejlesztésnek köszönhetően 20 gyermek ellátására nyílik majd lehetőség az új épületben.

Török Tiborné Hetes polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy eddig csak Kaposváron lett volna lehetőség a bölcsődei ellátásra, de a sikeres pályázatnak és a helyi összefogásnak köszönhetően előreláthatólag 2011 májusától a szülőknek már nem kell elhagyniuk a község határait, hogy biztonságban tudják csemetéiket. Közel az otthonukhoz egy korszerűen felszerelt, a modernkor vívmányainak megfelelő intézménybe hordhatják a gyerekeket. Kiemelte, hogy ez a hetesi intézmények munkatársai nélkül nem jöhetett volna létre. 2 hónap és 5 nap alatt már 70%-os készültségi állapotban van az épület.

A beruházásnak köszönhetően 5 új munkahely valósulhat meg Hetesen, így a helyi foglalkoztatás is jelentősen javul. Az épület több mint 300 négyzetméter alapterületű, amely helyet ad 2 foglalkoztatónak, melegítőkonyhának, és egy fedett terasznak, ahol biztonságban játszhatnak a kisgyermekek. Az Európai Uniós követelményeknek megfelelően a bölcsőde teljesen akadálymentesített, így bárki számára megközelíthető és igénybe vehető.

 

 

Címkék: bölcsőde, Hetes, építkezés, pályázat, kis szines