Legutóbb a Médiatanács szerdai határozatában 25 millió forint büntetést állapított meg. Még novemberben 19 millió, múlt heti döntésükben pedig 56 millió forint fizetésére kötelezte a csatornát a gyermekek védelme érdekében. A három büntetést összeadva már százmillió forintot kell fizetnie a csatornának a csupán pár hónapot megélt műsor miatt, ami a hatóság szerint rendszeresen megsértette a médiatörvény gyermekek védelmében hozott jogszabályait.Kifejtették: a szóbeli és fizikai agresszió, amit a közönségmérések szerint alkalmanként több mint félszázezer négy és tizenhét év közötti gyermek látott rendszeresen, súlyosan károsíthatta a gyermekek pszichológiai fejlődését.

A tanács közleményében arra is felhívta a műsorszolgáltatók figyelmét, hogy az új médiatörvény elfogadása után a hasonló esetek elkerülése érdekében előzetesen iránymutatás kérhető. Az NMHH még szeptemberen indított vizsgálatot a TV2-vel szemben a csatorna Édesnégyes című, akkoriban hétköznap 19 órai kezdettel futó műsorával kapcsolatban.Akkor azt írták, számos nézői panasz érkezett hozzájuk a műsor egyes epizódjaira vonatkozóan, melyek "elsősorban a műsorban elhangzó trágár kifejezéseket panaszolják, illetve azt, hogy a jelenetek folyamatosan és közvetlen módon utalnak a szexualitásra".
Panasz érkezett arra is, hogy a kereskedelmi csatorna a műsort tizenkét éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlottnak sorolta be. A műsort továbbá olyan idősávban - 19 órától - sugározta a TV2, amikor még rengeteg gyerek ült a képernyő előtt - emelte ki a hatóság közleménye.

Címkék: Médiahatóság, majka, TV2, kis szines