Szélsőséges időjárásra van kilátás az elkövetkezendő napokban. Szerdától egy átmeneti enyhülés következik, amit csapadék is kísér majd. A hét végétől viszont ismét markáns lehűlés következik, ami igen megviselheti a szervezetünket. Jövő héten szerdán 9 és 4 fok között alakul a hőmérséklet, a hét végétől viszont akár mínusz 8 fokig esik a hőmérő higanyszála.

A kettős fronthatás miatt az ízületi panaszok erősödésével kell számolni, továbbá a felső légúti gyulladásos panaszok is fokozódnak. A szívbetegek figyeljenek a következő napokban is az étkezésükre, kerüljék a nehezen emészthető ételek fogyasztását, és a túlzott fizikai terhelést. A hidegfront okozhat görcsös panaszokat, a kismamák figyeljenek magukra jobban, kerüljék a megterhelő tevékenységeket, pótolják a magnéziumot, káliumot. A kisgyerekeknél is jelentkezhetnek hasfájásos panaszok, érdemes a puffasztó ételek kerülése.

Fontos a vitaminok pótlása, különösen a magnézium, B6 és a C-vitamin, amiket a gabonákban, tejtermékekben, citrusfélékben, mézben találhatunk meg. Továbbá a frissen facsart grapefruit hatékony baktériumölő, és a szívet valamint az ereket is támogatja.

Címkék: szervezetünket, megviseli, orvosmeteorológia, vitamin, kis szines