Felháborodott belvárosi lakók keresték meg a Kapos Televíziót. Egyik napról a másikra egy kerítés zárta el a kijáratot a házuktól. Ennek már két és fél éve. Azóta harcolnak az útjukért. Nem értik miért nem járhatnak arra, amerre 46 évig tehették.

- Nem lehetett kijárni, mert itt gyümölcsös volt. Később sajátították ki ezt a területet, és akkor építettek így körbe bennünket. És most az a helyzet, hogy ezt az utat a KPM építette nekünk, hogy legyen kijáratunk - mondta Molnár Pálné.

Az ott álló ház tíz éve lett magántulajdon. A lakók azóta 6-7 milió forintot fizettek a közvilágításért, takarításért. Azt mondják, most már szeretnék teljesen lezárni az idegenek elől. A szomszédokkal próbáltak megegyezni.

- Még a jegyző úr határozatát követően mi fölvettük a kapcsolatot velük, hogy egy kulcsos megoldással ők átjárhatnak itt, ezt ők akkor bízva abban, hogy nyert helyzetben vannak elutasították - mondta Varga Zoltán.

Első fokon a kerítésépítőknek adott igazat a bíróság. Azzal indokolták a döntést, hogy a kizárt lakók a Petőfi utca felől is be tudnak járni. A 700 ezer forintos perköltséget a vesztes félnek kell fizetnie. Ők azt tervezik, hogy ombudsmanhoz fordulnak.

Címkék: Petőfi utca, József Attila utca, lakók, kerítés, ombudsman, bíróság, kis szines