kolontar

Péntek délelőtt Kolontáron adta át Stikel János elnök és Varga Józsefné ügyvezető alelnök a Nyugdíjasok Somogy Megyei Szövetsége által összegyűjtött mintegy másfél millió forintot 14 kolontári nyugdíjas társuknak, akiknek a vörösiszap katasztrófában életük munkája vált semmivé percek alatt. A szerencsétlen sorsú idős emberek szinte kivétel nélkül abban az utcában éltek, melyet elsőként ért el az áradat.

Stikel János elmondta: mindnyájukat mélyen megérintette az október 04-e emlékekből kitörölhetetlen tragédiája. Szövetségük tagsága átérzi a kolontári emberek súlyos helyzetét.
- Különösen szolidárisak vagyunk nyugdíjas társainkkal, akiknek élet újra kezdési esélyei sokkal nehezebbek, mint a fiatalabb korosztályoké. Tudjuk, hogy ez a pénz nem oldja meg az Önök gondját, de talán elegendő lesz arra, hogy Karácsony szent ünnepén gazdagabban legyen terítve az ünnepi asztal - tette hozzá.

kolontar5

Kampósbotját szorongató kisírt szemű nénike elmesélte, hogy ő a tragédia pillanatában a disznóól tetején keresett menedéket, de addigra már felmarta jobb oldalát az iszap. Semmije sem maradt. Csak egy pici, még lánykorából származó szekrényt sikerült kimentenie a házból. Kint a polgármesteri hivatal előtt még kisebb csoportban tovább folyik a szörnyű élmények felidézése. Végig pillantanak azon az utcán ahol születtek, s ahol eddigi életüket leélték. A házak zömének már csak a helye látszik. Az a kettő, ami még áll lakhatatlan.

Címkék: Stickel János, vörösiszap, nyugdíjas, segítség, kis szines