matekmuhely

A modern matematika rejtelmeibe pedig interaktív játékokkal híres külföldi tudósok vezették be őket. Egyre kevesebb diák választja ugyanis a műszaki és természettudományos pályát. Ennek népszerűsítére az uniótól 100 millió forintot nyert az egyetem.

A négyzet kockásításán dolgoztak az iparművészetis diákok. Nagyon élvezték a munkát. Ez érthető is, hiszen tanáruk sem akárki.

- Itt Szalavik Jablan professzor úrnak a workshop-ját látjuk, aki a belgrádi egyetemről érkezett hozzánk. Matematika professzor, a vizuális matematikának az egyik leghíresebb képviselője - mondta Dr. Stettner Eleonóra egyetemi docens.

Az egyetemen már második alkalommal rendezték be a matematikai élményműhelyt. Itt a tavalyihoz hasonlóan idén is több mint 300 középiskolás ismerkedhetett kreatívan a természettudományos tárgyakkal. Egyebek mellett ez a program fő célja, hiszen ez a képzési ág hanyatlóban van Európában, ezért az unio számára is fontos, hogy ezeket népszerűsítse - mondja a program vezetője.

- Úgy gondolom, hogy az európai uniós pénzek felhasználásának ez az egyik leghatékonyabb, leghasznosabb módja, hogy a diákokat kreatív módon próbáljuk meg megközelíteni és a különböző tudományterületeket egyfajta interaktív módon juttasuk el hozzájuk - mondta Podereczky Zsolt projektvezető.

A nap végére nem csak geometriai, hanem modern művészeti alakzatok is születtek.

Címkék: Podereczky Zsolt, Stettner Eleonóra, Kaposvári Egyetem, kis szines