nagylaszlo.mori.meszaros

Nagy László a "móri mészáros"

„Ha tudtam volna, hogy ez így alakul, elveszem tőle a fegyvert, biztosan megakadályoztam volna” –  mondta el korábban Weiszdorn Róbert. Arra utalt ezzel, hogy a gyilkosságokat társa, Nagy László követte el, aki az előzetes letartóztatásban öngyilkos lett.

A tanúknak a bíró fotókat mutatott, hogy látnak-e a képeken olyan embert vagy embereket, akit vagy akiket felismerni vélnek az elkövetők közül. A bíróság nemcsak a tanúkat, hanem a vádlottat is megkérdezte, hogy emlékszik-e a vallomásokbeli szituációkra,.

Többségük azonban nyolc és fél év után nem emlékeznek teljesen pontosan az eseményekre. Mindössze egyetlen nő volt, aki azt mondta: bár szeretné elfelejteni a történteket, de ez nem egyszerű. Hozzátette: a rablást megelőzően látta az egyik férfit, rossz érzése támadt és bár elindult a bankfiókba, végül nem ment be, mert az volt az érzése, hogy követik.

A bíró valamennyi megjelent tanúval közölte: nemcsak Weiszdorn ügyében, hanem Kaiser Ede perújítási eljárásában is meg kell jelenniük tanúként,.  2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében korábban Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a bíróság, társaként pedig Hajdú Lászlót hozták összefüggésbe a bűncselekménnyel. Kaiser Ede perújítási eljárását, Hajdú László egyéb Kaiser Edével együtt elkövetett rablások miatti megismételt eljárását szintén a móri pert tárgyaló tanács tárgyalja másodfokon a következő hetekben.

Címkék: móri rablás, Weiszdorn Róbert, tanú, bíróság, kis szines