Az idén hét szakember kapta meg a turizmus Oscarjának tartott Pro Turismo Díjat, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Bánki Erik, az Országgyűlés turisztikai bizottságának elnöke és Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár adott át szombaton a Parlamentben.

A turisztikai tevékenység irányítása, szervezése, tervezése, valamint a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként Pro Turismo Díjban részesült Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója; Bátorfi Béla, a Bátorfi Fogászat tulajdonosa és vezetője, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. igazgatótanácsának tagja; Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa; Gulyás Gábor, a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója; Horváth Tihamér, a Kehida Temál Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosa, ügyvezető igazgatója; Szervánszky László mestercukrász, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa, valamint Alfred Hackl, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vezérigazgatója.

Csapody Balázst idén májusban az év étterem-tulajdonosának választották. A balatoni vendéglátós helyet kapott a Magyar Vendéglátók Ipartestületének napokban megválasztott új képviselő testületében.

Címkék: Csapody Balázs, turizmus, díj, kis szines