gyak

A tűz észlelése után a kórházban dolgozók azonnal megkezdték a betegek kimenekítését, közben értesítették a tűzoltókat, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A helyismerettel rendelkező szolgálatparancsnok, ismerve az épületet és tudva a betegek nagy létszámát valamint a kórházra készített tűzoltási terv alapján 4-es kiemelt fokozatot rendelt el. A marcali egységeken kívül vonult a helyszínre a Keszthely, Nagykanizsa, Nagyatád, Kaposvár tűzoltóság egy-egy egysége is.

A kórházhoz a marcali egységek 3 perc alatt kiértek. A helyszínen kapott információk alapján (mely szerint négy kórházi ápolót nem találnak és kettő kórteremből még nem tudták a betegeket kimenteni) a tűzoltásvezető intézkedett a sérültek és betegek mentésére. A füsttől és lángoktól még mentes kórtermekből a kórházi mentő csoport 12 tagja menekítette az embereket. A marcali tűzoltók 3 mentési csoportot alakítva teljes védőfelszerelésben légzőkészülék használatával megkezdték a füsttel telítődött helyiségek és az égő szint felderítését. Az égő szintről egy eszméletét vesztett dolgozót valamint az öltözőbe menekült kettő ápolónőt és egy liftbe szorult ápolót mentőálarc használatával kimenekítettek.

gyak

Az életmentés végeztével már égett az északnyugati szárny tetőszerkezete, így a tűzoltásvezető a tűz továbbterjedésének megakadályozására a tető védelmére létrasugarat és vízsugarakat szereltetett.

A megyei ellenőrző gyakorlat célja az volt, hogy felmérjük a tűzoltásvezető helyzetfelismerését, döntéseit, felkészültségét illetve a készenléti állomány ismereteit egészségügyi létesítményben keletkezett tüzek oltásánál, az életmentés biztonságos végrehajtását, lehetőségeit, a beavatkozás módját.

Címkék: gyakorlat, kórház, Marcali, tűzoltók, tűz, kis szines