A szervezet nem adta fel céljait, és azt szeretné elérni, hogy a prostitúciót választó lányok biztonságos, legális és a törvényes keretek között folytathassák az ősi foglalakozást. Az érdekvédelmi szervezet szerint sem a jelenlegi szabályozás, sem a büntetés nem járható út.

– A nemzetközi tapasztalatok szerit a prostitúció a drasztikus intézkedések hatására illegális bordélyokba szorul. Azért van szükség a törvényes működésre, hogy az örömlányok megszabaduljanak a striciktől, és ha úgy döntenek, akkor lehetőségük nyíljon szakmát tanulni, vállalkozást indítani – mondta  Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Szervezetének elnöke. - Az egyik közvéleménykutatásunk eredménye még számunkra is meglepő eredményt hozott, mert amikor azt kérdeztük, milyen szakmát tanulnának szívesen, több mint kátszáz lány jelentkezett, aki műkörmös bizonyítványt szeretett volna szerezni - mondta a jogvédő.

prostik

-  A lányok többségének nem csak szakmája nincs, de a nyolc általános iskolai végzettsége is hiányzik. A vigalmi negyedben a lányok műkörömkészítést, virágkötészetet, fodrászatot, kozmetikát is tanulhatnának. Földi Ágnes úgy tudja, az örömlányok közül sokan azonnal felhagynának mesterségükkel, ha el tudnának helyezkedni.

A Somogyban dolgozó sexmunkás lányok úgy vélték, nincs értelme szakmát tanulni.
- Senki sem foglalkoztatna közel kétszáz fodrászt, műkörmöst, kozmetikust. Ha úgy döntenénk, hogy legalizáljuk a jelenlegi vállalkozásunkat, és adót is fizetnénk, nem tudnánk megélni abból a pénzből, ami maradna. Még a stricinknek sem lenne elég  Így senki sem védene meg bennünket, ha bajba kerülnénk – állítja a magát Zsanettnek nevező lány.

prostik1

– Ez nem az a munkahely, ahonnan nyugdíjba mennek az emberek. A legtöbben csak egyszerűen eltűnnek. Negyvenen túl alig akad aktív prosti az utak mellett. A biztos megélhetést, biztonságot a türelmi zónák kijelölése, és a tiszta illemhelyekkel, zuhanyzókkal ellátott, védett övezetek jelentenék számunkra. Így az állam is pénzhez jutna, és nekünk sem kellene a naponta a rendőri ellenőrzésektől félni – mondta Zsanett, egy balatoni főút mellett dolgozó lány.

Címkék: Magyarországi, Földi Ágnes, türelmi zóna, prosti, Somogy, kis szines