oreghalasz

Őszi zsongás - ez volt a címe a velencei Tekergő Étterem kínálatának. Az étel teljes neve így hangzott: fehérborban szaunázott busafilé, újragondolt kolozsvári káposztával, melyhez, hogy az alliterációt folytassuk, busás busarolád dukált, málnaecetes sütőtökpüré ágyon, lestyánolajjal meglocsolva. Mindehhez a köret kecskesajttal megbolondított puliszka volt természetesen busahabon elterülve. Desszertként asztalra került egy teljesen egyedi ötlet alapján a nagyon ízletes busarétes is.

Székesfehérváron a Diófa Vendéglő busafilé parajjal és erdei gombával töltve, meleg busaterinnel, burgonyagalettal, vajas karottával, cukorborsó pürével és friss salátával várta a bírálóbizottságot. A Hotel Magyar Királyban fokhagymás busafilé, pirított burgonyapürével, zsályával füstölt citromos busakolbász és forró busakocsonya sárgarépában paraj-csíra salátával érkezett az asztalokhoz a hátsó régiókból.

A siófoki Öreg Halász menükártyáján ez szerepelt: busafilé Öreg Halász módra, juhtúrós, káposztás sztrapacskával. A siófoki vasútállomással pontosan szemben található Fogas Étteremben spárgával töltött busafilével, bacon derékkal próbálták elbűvölni a zsűrit. A versenymű spenót ágyon volt, melyhez kiválóan illeszkedett a nap folyamán az egyes ételek mellé kínált, a balatonlellei Garamvári-Szőlőbirtok által gondosan érlelt és palackozott gyümölcsös ízű fehér és rosé bor. De a pálmát a  siófoki Öreg Halász étterem vitte el.

Címkék: zsűri, busa, étterem, hal, magyar, Siófok, kis szines