strand

A kép illusztráció

1998-ban a magyar állam eladott egy Szántódon lévő, közvetlen vízparti üdülőt. Az ingatlan nagyobb részét, mintegy 130 millió forintért, egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó vállalkozó vette meg. A vállalkozó aztán felparcellázta, közművesítette a Platán lakóparknak elnevezett területet. A polgármester és a vállalkozó között azért támadt vita, mert a telkeket a vízparttól elválasztó, száz méter hosszú, tizenkét méter széles strand is a cég tulajdonába került.

Dolgos János,  szántódi polgármester a KaposPontnak azt mondta: az adásvételi szerződéshez mellékelt térképen nem szerepelt az eladott ingatlanok között ez a strand, földhivatalhoz viszont már egy olyan térkép is eljutott, amelyen nem tüntették fel külön a vitatott partszakaszt, csak a nagy egybefüggő területet, benne a strandot is.  A strandot aztán kerítéssel elzárták, azóta pedig csak a lakóparkban nyaralók térhetnek be oda, a helyiek nem.

Eddig a terület tizennégy százalékát, azaz 196 négyzetméternyi területet szerzett meg a falu, pedig többségi tulajdonossá kellene válnia ahhoz, hogy a strandot mindenki előtt megnyithassák. A polgármester felháborítónak tartja, hogy a strandon lévő négy köztéri lámpa villanyszámláját mind a mai napig a falu fizetni. Ezt az 1355 négyzetméternyi terület egyik tulajdonosa is megerősítette, aki  rágalmazásért beperelte Dolgos Jánost. A vita egyre jobban kiéleződik a két fél között. A tulajdonos felháborítónak tartja a polgármester vádaskodását, míg Dolgos János állítja, jogszerűtlenül szerezték meg a strandot a tulajdonosok és ha kell akkor keríttést bont és visszaszerzi a vita tárgyát képező területet.

Címkék: Dolgos János, vita, strand, ingatlan, kis szines